Vragen FAQ

1. Maakt stichting Jayden ook onkosten?
Uiteraard maakt Stichting Jayden onkosten. Wij streven er echter naar om weinig tot geen onkosten te maken. Alle donaties gaan voor de volle 100% naar onderzoek. Alle vrijwilligers en ambassadeurs werken geheel belangeloos. Eventuele onkosten financieren wij uit zelfgeorganiseerde evenementen of uit speciaal daarvoor bestemde sponsoring.
2.   Hebben jullie ook promotiemateriaal en hoe kom ik daaraan?
Voor ondersteuning van uw evenement, zelf georganiseerde aktie of voor de promotie van Stichting Jayden stellen wij materiaal beschikbaar. Posters en folders kunt u kostenloos bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook kunt u ons logo downloaden en gebruiken ter ondersteuning van de promotie van uw actie. Daarnaast kunt u op korte termijn onze posters en banners downloaden en afdrukken in b.v. uw programmaboekje, verenigingsblad of schoolkrant.

Promotiemateriaal in de vorm van pennen, sleutelhangers, enz. hebben we niet. De kosten die hiervoor eventueel gemaakt moeten worden doneren wij aan de onderzoeken. Wel zijn siliconen polsbandjes en lanyards tegen een schappelijke prijs te bestellen.
3.  Kan Bart van der Weide (Racoon) of een andere BN'er langskomen?
Nee, helaas kunnen wij niet aan dit verzoek voldoen. Met Bart van der Weide en andere bekende nederlanders is de afspraak gemaakt dat zij niet bij een evenement of actie langs kunnen komen omdat dit enorm veel tijd zou vergen. Wij hopen op uw begrip hiervoor. Wij kunnen wel ons uiterste best doen om een vrijwilliger namens de stichting langs te laten komen om uw evenement te verrijken. Garanties hierover kunnen wij helaas niet voor 100% geven omdat wij afhankelijk zijn van vrijwilligers.
4. Wat is de relatie tussen stichting Jayden en Villa Joep?
Stichting Jayden is een zelfstandige stichting met hetzelfde doel als Villa Joep. Stichting Jayden adopteerd onderzoeken op het gebied van neuroblastoom kinderkanker van Villa Joep.
 5. Zijn er al niet genoeg stichtingen tegen kanker?
Nee, is ons antwoord. Heel veel fondsen en stichtingen zijn veel algemener, zodat vormen van kanker welke vaker voorkomen meer prioriteit krijgen. Wij willen ons inzetten voor de bestrijding van neuroblastoom kinderkanker zelf. Hiervoor is veel onderzoek nodig en onderzoek kost heel veel geld.
6. Waarom heeft stichting Jayden (nog) geen CBF keurmerk?
Stichting Jayden heeft professionaliteit, transparantie en deugdelijk bestuur hoog in het vaandel staan. Stichting Jayden is op hoofdlijnen dan ook ingericht volgens de criteria van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Toch hebben wij geen keurmerk van het CBF. Dit is een bewuste keuze. Elke cent die we ontvangen van donateurs, besteden we aan onderzoek. Dat is zelfs één van onze fundamentele doelstellingen. Hoewel wij ons volledig kunnen vinden in de betrouwbaarheidsgedachte achter dit keurmerk, zou deelname daarmee strijdig zijn. We houden ons aan wat we donateurs beloven, en daarin past geen eenmalige uitgave van 2.795 euro aan het keurmerk en een jaarlijkse bijdrage die afhankelijk is van de baten.

We staan overigens achter de betrouwbaarheidsgedachte achter het keurmerk, dat criteria kent op de volgende gebieden:

• Bestuur
  • Beleid
  • Fondsenwerving, voorlichting en communicatie
  • Besteding van de middelen en Verantwoording.

7. Ik wil vanuit het buitenland geld overmaken naar stichting Jayden.
Hoe doe ik dat?
Om geld vanuit het buitenland over te maken naar stichting Jayden heeft u de IBAN en BIC codes van stichting Jayden nodig.
IBAN code:  NL07ABNA0830165428
BIC code:    ABNANL2A