Toertocht Stichting Jayden moet nieuwe traditie worden.

Bron: Bevelandse Bode

Datum: 08-02-2012

bode_7-2-12

Toertocht stichting Jayden moet nieuwe traditie worden
Stichting werkt voor eerste editie op 13 mei samen met Team Klusdu6
HEINKENSZAND - De stichting Jayden heeft zondag tijdens het evenement Cyclemotion in Heinkenszand aangekondigd dat er een nieuw evenement aankomt: de Grand Tour Johnny Hoogerland. Voor de eerste editie van de fietstocht werkt de stichting die vecht tegen neuroblastoom kinderkanker samen met Team Klusdu6, het team fietsers dat in juni meedoet aan de Alpe d’Huzes voor KWF.
DOOR EUGÈNE DE KOK

De toertocht wordt op 13 mei verreden. Stichting Jayden nam het initiatief voor de rit die vernoemd is naar Johnny Hoogerland, één van de ambassadeurs van de Goese stichting. “We hopen dat dit net als de spinningmarathon op de Grote Markt een traditie wordt”, zegt voorzitter Edwin Franse van Jayden.
Start en finish van de fietstocht zijn bij Sportpunt Zeeland in Goes. In het sportcentrum wordt die dag ook van alles georganiseerd.
“Het moet een sportieve dag worden voor het hele gezin: je kunt tegen een gereduceerd tarief naar het zwembad, we leggen zand neer waar beachvolleyballers het tegen elkaar opnemen, Forza Gymnastica is aanwezig en er staan allerlei kraampjes met informatie en er is nog veel meer. Het sporten moet in het middelpunt staan.”
Het draait op 13 mei echter vooral om de fiets.
Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 120, 80, 50 en 15 kilometer. Voor de kids is er een speciale parkoers over de Bevelandse wegen uitgezet.
Franse heeft geen idee op hoeveel deelnemers ze kunnen rekenen, maar hij hoopt dat er net zo veel enthousiasme is voor de toertocht als voor de jaarlijkse spinningmarathon.
“En ook met de grand tour willen we elk jaar een stap maken, steeds ietsjes groeien.”

Samenwerken
Voor elke editie wil stichting Jayden met een ander goed doel samenwerken. De twee doelen organiseren de tocht samen en verdelen de opbrengst. Deze eerste editie is Team Klusdu6 de partner.
De acht Zeeuwen van Klusdu6 willen op 6 en 7 juni meedoen aan het mega-evenement Alpe d’Huzes. Door zes keer de beroemde berg Alpe d’Huez te beklimmen zamelen ze geld in voor KWF kankerbestrijding. In aanloop naar het evenement zetten de leden allerlei acties op poten om dat bedrag op te krikken.

Cyclemotion
Zondag vond in de Stenge in Heinkenszand Cyclemotion plaats. Oud-renner Michael Boogerd was één van de aanwezigen in het sport- en congrescentrum waar ‘elke fietsliefhebber zijn hart op kon halen’. Hoewel de toertocht vanwege de sneeuw moest worden geannuleerd, haalde Team Klusdu6 ruim 2600 euro op voor het goede doel.
Meer informatie over stichting Jayden is te vinden op de website www.stichtingjayden.nl. Daarop zijn ook inschrijvingsformulieren te vinden voor de Grand Tour Johnny Hoogerland. Meer informatie over Team Klusdu6 staat op www.klusdu6.nl.