Johnny Hoogerland bindt strijd aan met renpaard

Bron: Volkskrant

Datum: 19 oktober 2011

Johnny Hoogerland neemt het binnenkort op tegen topdrafpaard Unforgettable. De wielrenner van Vacansoleil-DCM fiets op 12 november op de drafbaan Victoria Park Wolvega een wedstrijd tegen de donkergekleurde paardenkracht. Dit meldt Stichting Jayden, waarvan Hoogerland ambassadeur is.

In de 'breed2success match-a-deux' gaan de twee over maximaal drie heats van 300 meter de strijd met elkaar aan. Iedere heat bestaat uit een sprint met vliegende start over het rechte stuk van de drafbaan.

Unforgettable, sinds dit jaar de snelste in Nederland getrainde draver, zal door pikeur Arnold Mollema over de drafbaan worden geleid. Hoogerland gebruikt de geasfalteerde binnenbaan.

De tweestrijd tussen Hoogerland en zijn vierbenige tegenstander levert geld op voor het goede doel. De helft van de toegangsprijs gaat namelijk naar Stichting Jayden.