'Paal van Johnny' wordt geveild voor goede doel

Bron: AD

Datum: 13 juli 2011

Tijdens het tv-programma Tour du Jour kreeg Cees Hoogerland, de vader van Johnny, de beruchte paal waar de wielrenner zondag tegenaan smakte. 'Ik hoef dat ding niet', zei Hoogerland senior. 'Johnny is ambassadeur van de stichting Jayden. Ik denk dat we de paal laten veilen voor dat goede doel. Er zijn vast ene hoop mensen die hem willen hebben.'

Cees Hoogerland was desondanks blij met de paal. 'Ik denk dat de paal en het prikkeldraad misschien wel Johnny's leven hebben gered. Het heeft zijn val gebroken. Als je goed naar de beelden kijkt, dan zie je dat hij anders op zijn rug of hoofd was gevallen. Wie weet hoe het dan was afgelopen.'

Gejankt
De vader van de drager van de bolletjestrui was in de koers toen het verschrikkelijke ongeluk gebeurde. Na de finish wachtte hij zijn zoon op. 'Samen hebben we flink gejankt na de finish. Dat was een minuutje flinke emotie met Johnny in mijn armen', zei Cees Hoogerland in het programma van RTL7.

'Ik ben blij dat hij nog leeft. We hebben allemaal in de Giro kunnen zien hoe het mis kan gaan', verwees Hoogerland naar de omgekomen Wouter Weyalndt.

Stichting Jayden
Eerder schonk Johnny Hoogerland ook al zijn bolletjestrui aan Jayden, een stichting die geld inzamelt om neuroblastoom kinderkanker te bestrijden.

Spinningmarathon 'Biking for Bikkel 2017'