Provincie gul voor Stichting Jayden

Bron: PZC

Datum: 25 juli 2011

PARIJS - Meteen na afloop van de Tour de France werd Johnny Hoogerland verblijd met een cheque van duizend euro voor de Stichting Jayden die strijdt tegen neuroblastoom kinderkanker en waarvan de profrenner uit Yerseke ambassadeur is. De gulle geste was afkomstig van de provincie.

"Als blijk van waardering voor de fraaie dingen die Johnny de afgelopen drie weken heeft laten zien. Hij heeft zich als een ware ambassadeur van Zeeland gemanifesteerd", vertelde de in Parijs aanwezige gedeputeerde Ben de Reu.

De dag na zijn zware val in de negende etappe kreeg Hoogerland al een onverwachts telefoontje van Commissaris van de Koningin Karla Peijs. De Reu: ,,Dat deed hem goed. Hij was er ook wel een beetje verbouwereerd over. Toen is ook vanuit de provincie het plan geboren om via Johnny iets voor de Stichting Jayden te doen."

Uiteraard nam Hoogerland de cheque met zeer veel genoegen in ontvangst. En er komt meer aan, want evenals één van zijn gesigneerde bolletjestruien worden ook de paal en het prikkeldraad die zijn val in de negende etappe braken, geveild ten bate van de Stichting Jayden.

Het gezelschap van De Reu was niet alleen vanwege Hoogerland in Parijs. Zij reisden af op uitnodiging van Tourorganisator ASO. Die firma heeft vergevorderde plannen voor de Port Classis, een tweedaagse koers tussen Rotterdam en Antwerpen, die ook deels over Zeeuws grondgebied zou moeten worden verreden. ,,Daardoor konden we het nuttige met het aangename verenigen. We zijn met de ASO in overleg over wat de provincie Zeeland voor die nieuwe koers zou kunnen betekenen. Echt veel nieuws heb ik er nu niet over te melden, maar zeker is wel dat de provincie na het afhaken van de Delta Tour Zeeland ijvert voor een – deels – Zeeuwse profkoers."