Yerseke huldigt en bejubelt Hoogerland

Bron: Omroep Zeeland

Datum: 27 juli 2011

YERSEKE -Wielrenner Johnny Hoogerland is gehuldigd in zijn woonplaats Yerseke. Er was een rondrit door het dorp, en er waren optredens en een huldiging door de gemeente Reimerswaal.

Wethouder Kees Knuijt overhandigde Hoogerland een beeldje van de mosselman, gehuld in de bolletjestrui. Van de provincie kreeg hij 1.000 euro voor de Stichting Jayden die strijdt tegen kinderkanker. Bij de huldiging waren naar schatting 800 belangstellenden aanwezig.

Johnny Hoogerland reed de afgelopen drie weken mee in de Tour de France en kwam vooral in het nieuws doordat hij bij een valpartij in het prikkeldraad terecht kwam. Ook was hij enkele dagen leider in het bergklassement.