10.000 euro na 24-uurs actie Goese Lyceum

Bron: PZC

Datum: 29 april 2011

GOES - Het was een zware tors na een hevige 24 uur actievoeren voor het goede doel: het krat waarin alle biljetten en muntjes vanmiddag naar de bank werd gebracht door leerlingen van het Goese Lyceum locatie Van Dusseldorpstraat.

In de school dwaalden toen nog circa zeshonderd leerlingen en vijftig docenten met rode ogen en blauwe wallen na een doorwaakt etmaal met allerhande acties om geld in te zamelen. Door vijftig auto's te wassen of entree te heffen voor de tv-vertoning van de Royal Wedding, of door sponsoring om 24 uur zonder iPhone te leven of een glamourontbijt aan te bieden, bijvoorbeeld. De vastende en spinnende leerlingen uit het Glazen Huis pakten na een slapeloze en hongerige nacht hun biezen.

Het geld wordt verdeeld over Kinderen Kankervrij, Indiase straatkinderen in Benares en Stichting Jayden. Directeur Leo de Kraker verwacht dat het eindtotaal - 10 mille - komende week nog stijgt als alle toegezeggingen zijn overgemaakt.