De 24 uur van het Goese is begonnen

Donderdag 28 april 2011

Bron: PZC

GOES - De 24 uur van Het Goese is donderdagmiddag in Het Goese Lyceum locatie Dusseldorfstraat van start gegaan.

Openingshandeling werd verricht door wethouder Jo-Annes de Bat (CDA, jeugd en onderwijs) met een panna-wedstrijd. "Ik heb tot twee keer toe gewonnen", zei hij na afloop, niet geheel naar waarheid.

De 24 uur van Het Goese is een initiatief van leerlingen Mike de Waal (17) en Naomi Polfliet (14), die samen met 17 anderen zich 24 uur lang opsluiten in het 'Glazen Huis', het glazen rookhok in de lerarenkamer. Tot 14.00 uur vrijdagmiddag drinken ze alleen maar water. Elders in de school zijn ook overal activiteiten. Zo had een klas zichzelf vastgeboeid, houden drie meiden een skatesessie van twaalf uur en is er een 24-uur sportmarathon. Radio 538 komt langs met een roadshow. Ook zijn er nachtelijke lessen en een filmfestival voor buurtbewoners. De acties leveren geld op voor drie goede doelen: Stichting Jayden, Kika en Benares-schoolfonds voor straatarme kinderen. Volgens een schatting van donderdagmiddag is er al drieduizend euro binnengehaald.

Bijdragen kunnen worden gestort op rekeningnummer 510030912 t.n.v. Stichting scholengroep Noord- en Midden-Zeeland – Goes, o.v.v. '24 uur van Het Goese'
.

Nightrun 2019