John de Wolf geeft in Zeeland nieuwe wending aan zijn leven

22 februari 2011

Bron: Bevelandse Bode

John de Wolf geeft in Zeeland
nieuwe wending aan zijn leven
Oud-profvoetballer heeft hier allerlei bezigheden
GOES - Oud-Feyenoorder en voormalig international John de Wolf is momenteel veel in Zeeland te vinden. De Leidenaar (48) is ambassadeur van de Goese Stichting Jayden, heeft zich verbonden aan de Zeeuwse Amadore hotels en restaurants en houdt op 5 en 6 mei een voetbalkamp bij sv Duiveland in Oosterland. Daardoor is De Wolf zo’n drie, vier dagen per week in Zeeland. “Ik voel me hier op mijn gemak.”
DOOR BRITTA JANSSEN

Voor Amadore heeft De Wolf een commercial voor een landelijke reclamecampagne opgenomen en hij gaat met het personeel aan de slag om de teambuilding en -prestaties te verbeteren. De Zeeuwse organisatie wil heel Nederland veroveren. “De campagne heet ‘Zeeland Dichtbij’ en daarmee zetten we ook de provincie op de kaart. Zo slaan we twee vliegen in één klap”, aldus De Wolf. Via een gezamenlijke vriend kwam hij in contact met Amadore. Met zijn ervaring als aanvoerder en met de media (public relations) wil hij de organisatie helpen. “Sport en bedrijfsleven liggen dicht bij elkaar. In beide takken gaat het om presteren als team. Samen met het personeel kijk ik wat er beter kan. Als iedereen maximaal presteert, dragen ze ook maximaal bij aan het succes van hun elftal.” In een goede sfeer werken, vindt De Wolf daarbij belangrijk. “Plezier plus strijd is resultaat.”
Bij de trainingen gaat het niet om John de Wolf, stelt hij zelf. “Ik ben geen betweter die dingen oplegt, dus mensen hoeven niet met bibberende knieën te komen. Ik geef zaken aan die in de enquêtes meerdere keren naar voren komen en daarop kan het personeel reageren.” De komende tijd is De Wolf bezig met deze trainingen, waarbij elkaar accepteren en goed communiceren belangrijke aandachtspunten zijn. “Ik krijg er energie van. Ik werk graag met mensen en iedere vestiging is weer anders. Dit is een mooie kans om een nieuwe wending aan mijn leven te geven.” De Wolf voelt zich in zijn element in Zeeland. “Deze provincie straalt rust uit, maar tegelijkertijd leeft het ook al om 9.00 uur ‘s ochtends. Het is een mooie afwisseling met de Randstad.”

Voetbalclinics
Voetbal speelt ook nog altijd een rol zijn leven. Voor Voetbal4kids is De Wolf trainer van voetbalclinics. Op 5 en 6 mei vindt er één plaats op het terrein van sv Duiveland. “Ieder kind, jongen of meisje, kan meedoen, ongeacht niveau. Al heb je nog nooit tegen bal geschopt, je leert altijd wat. Je moet wel je best doen. Plezier is belangrijk, maar leren ook.” Kinderen kunnen zich voor één dag aanmelden, maar ook voor twee en na afloop gaan ze onder meer naar huis met een diploma. Er is plaats voor vijftig tot honderd deelnemers. “Er zijn meerdere trainers, maar ik ben er ‘s ochtends als eerste en ga als laatste weg.”

Jayden
De Wolf is ook ambassadeur van Stichting Jayden. Deze stichting hebben Rob en Jolanda Faase uit Goes opgericht om te strijden tegen neuroblastoom kinderkanker, de ziekte waaraan hun zoontje Jayden in 2009 overleed. Bij het televisieprogramma ‘De Pelgrimscode’ verdiende De Wolf 6500 euro voor de stichting, bij een kerstboomactie van radiostation Sky Radio samen met Jacco Jansen 5000 euro en hij deed mee aan de spinningmarathon op de Grote Markt in Goes. Dat was vorig jaar het eerste wapenfeit van De Wolf voor de stichting. “Ik zat op de fiets naast de ouders. Nou, dan knapt er wat in je.” Dit jaar wordt de marathon weer gehouden - op 3 juni - en dan is De Wolf ook van de partij.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de voetbalclinics op www.voetbal4kids.nl en Stichting Jayden op www.stichtingjayden.nl.

Nightrun 2019