John de wolf heeft het druk in Zeeland

10 maart 2011

Bron: Ons eiland S-D

Door: John De Kok

GOES - “Soms is er een bekende naam voor nodig om iets te bereiken.” Oud-Feyenoorder John de Wolf vindt het voor zichzelf belangrijk dat als hij zijn naam ergens aan verbindt dat hij dan ook intensief betrokken wordt. “Ik heb meer een binding met kinderen, ook omdat ik zelf vader van drie ben. Daarom zet ik mezelf vooral voor kinderen in.” In Zeeland doet hij dat voor de Goese Stichting Jayden en door het geven van voetbalclinics.Daarnaast werkt de oud-voetballer samen met de Zeeuwse Amadore Groep.

Zijn band met de Stichting Jayden die vecht tegen neuroblastoom kinderkanker is emotioneel. “Vorig jaar belde Jacco Jansen van NAC mij om mee te doen met de spinningmarathon op de Goese markt. Het was een beetje kort dag, maar Jacco sprak er met zoveel passie over dat ik dacht: ‘Ik doe het gewoon’.”
Samen met de ouders van Jayden spinde John op de voorste rij en het maakte diepe indruk op hem. “Als je die entourage van vrijwilligers zag, dat gaf mij echt een heel apart gevoel. Ik zag ook gemeende tranen toen de ouders van Jayden de cheque ontvingen, dat deed wat bij mij. Mensen denken dat ik een heel robuuste jongen ben, maar ik ben ook heel gevoelig.” Het liet hem niet los en hij haalde nog 6000 euro op via een actie van SkyRadio en 6500 euro bij De Pelgrimscode.
Deze zomer (vrijdag 3 juni) hoopt de Stichting Jayden opnieuw een spinningmarathon op de Goese markt te organiseren onder de naam ‘Biking for Bikkel 2011’. John de Wolf doet weer mee en doet ook zijn uiterste best nog meer bekende Nederlanders voor Jayden in het zadel te krijgen. “Mensen hebben soms een beeld van John dat in contrast staat met het warme mens dat hij is”, zegt Jacco Jansen. Warmte die hij ook uitstraalt tijdens de voetbalkampen die hij in Zeeland geeft. Op 5 en 6 mei komt hij naar Schouwen-Duiveland en er staan ook clinics gepland bij De Bevelanders en in Sportpunt Zeeland. De Wolf: “Plezier voor de kinderen is het belangrijkste tijdens mijn clinics, maar discipline telt ook mee.”

Humor
Humor is John niet vreemd en hij gebruikt het om de kinderen les te geven. “Voor die kinderen moet het een gave dag worden, maar ik wil ook iedereen op zijn of haar eigen niveau beter maken. Ouders verwachten dat van mij. En terecht.” De Wolf heeft iets met Zeeland en mag Zeeland dan ook graag promoten. “De Amadore Groep heeft me die voorzet gegeven.” Deze organisatie van hotels en restaurants profileert zichzelf met haar Zeeuwse gastvrijheid en gezelligheid.

Nightrun 2019