Geldteller

  Huidige stand:
  € 996.885,
-

Single van Racoon voor Stichting Jayden

Don't Give Up The Fight" is een single van Racoon.
Alle opbrengsten gaan naar Stichting Jayden en de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker.
Koop hem digitaal via iTunes

Bezoekersteller

Vandaag42
Gisteren38
Deze week321
Deze maand1027
Totaal659041

Stichting Jayden is een ANBI

        anbi_logo_2

 - Voorwaarden ANBI

Night Of The Friends € 3363,03

night of the friends
 
Op zaterdag 24 november vond de jaarlijkse editie plaats van Night Of The Friends met als goede doel Stichting Jayden.
Op het toneel van Porgy en Bess in Terneuzen is er volop genoten van muzikale optredens van onder andere Vincent Chambon Gipsy unit, Recall acoustic band, The Shoals Connection en DJ Martin.
 
Na een geslaagde avond kreeg Stichting Jayden een schitterende cheque overhandigd van € 3363,03
 
Alle bezoekers en iedereen die deze avond tot een succes hebben gemaakt ontzettend bedankt voor jullie inzet en bijdrage.

Bingo € 1113,25

bingo1 bingo2 

 Op 10 November organiseerde Angelique de Block wederom een Bingo in de Vlaschaard te Koewacht.

Met veel deelnemers werd het net als vorige editie een gezellige, geslaagde avond met een fantastisch resultaat.
 
Deelnemers, sponseren en natuurlijk Angelique, weer ontzettend bedankt voor een mooie donatie van € 1113,25

 

 

Recordopbrengst vijfde Nightrun voor Stichting Jayden

Bron PZC: 28-10-2018

GOES - De vijfde editie van de Nightrun in Goes heeft gisteravond een recordbedrag van 24.000 euro opgebracht voor Stichting Jayden.

 

 

 

De 1400 deelnemers maakten wandelend of hardlopend een tocht van zes kilometer door en rond het centrum en kwamen onderweg onder meer mooie lichtprojecties, muziek en geluidseffecten tegen. De opbrengst van de zogeheten ‘citytrail by night’ is bedoeld voor de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker. De stichting is opgericht door de ouders van de Goese jongen Jayden, die in 2009 op bijna 3-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van deze ziekte.

 

Foto's zijn te bekijken via onderstaande link:

https://onedrive.live.com/?authkey=%21AMA1VihIVEOjRio&id=30877B4E43F3C027%2131096&cid=30877B4E43F3C027

 

 

 

 

 

Team Eldeka zamelt € 5000,- in

eldeka1 eldeka2

 
In juni dit jaar reed team Eldeka mee met de Baltic Sea Challenge.
Na een geweldig avontuur van 9400 kilometer heeft tem Eldeka met succes de finish gehaald,
 
Wij willen Bart Jalink, Patrick Markusse en alle sponsoren ontzettend bedanken voor deze mooie donatie.
 
Sponsoren van team Eldeka:

Jacare B.V. 
Loon en Transportbedrijf Marcusse
Roegiers de Koeijer
VVB WONEN
Franje Onions
wsverzekeringen
Debako Kloetinge
Daxxa Personeelsdiensten
eyeaccountancy
automotions Mercedes-Benz
E.R. BOUW
koentransport
Meijling & Sarneel Notarissen en Adviseurs
Thuismakelaars
dvcdeninkel
De Neef tuinonderhoudsbedrijf 
Zuiver Financieel
Caljouw Rademaker Verhuizingen
Stoomreiniging Zeeland
Bluekens Truck en Bus BV
Christelijke kinderopvang het oogappeltje Kapelle
KomedieKaat - Patty Pitt
Payroll Intermediair
Care of Sweden AB
Kwalitaria Kamperland
Garage van Halst
Meulenberg Woninginrichting
Familie Brasserie Amable
9to9 officemanagement 
Bouwbedrijf De Haze
Zeeuwse Pixels
Suzan Fotografie
kistgoes.nl

Zeeuwse Obstacle Run € 16.048,-

 Bron: PZC

Wat zag Elbert Simonse er na de Zeeuwse Obstacle Run uit! De deelnemer uit Aagtekerke had zich zaterdag in Goes niet gespaard. Waar anderen enigszins huiverig door de modder waadden of voorzichtig onder netten door tijgerden, gaf hij alles. Zelfs zijn oogwit was besmeurd. ,,Ach", zei hij, terwijl hij zich afspoelde met een tuinslang, ,,ik ben wel gewend een beetje vies te worden. Bij mijn werk leg ik rioleringen aan."

Uiteindelijk ontkwam ook he-le-maal niemand bij de vijfde editie van het evenement aan een compleet modderbad. Aan het begin van het 11 kilometer lange traject kon je nog wel vermijden dat je bovenlichaam en hoofd onder de drek kwamen te zitten, maar verderop gebeurde dat onherroepelijk. In park De Mirakel moest door een bijzonder smerig ruikend poeltje gezwommen worden. Nabij het politiebureau was het de bedoeling om met een autoband op je schouder tientallen meters door een baggersloot te banjeren. En zo was er nog een handvol hindernissen waarbij water de hoofdrol speelde.

 
© Johan van der Heijden

,,Mooi toch!", zei Simonse glunderend. Met de tuinslag - toch een stevige straal - kreeg hij niet eens alles van zijn gezicht en ledematen af. Hij had onderweg genoten van de ludieke en uitdagende obstakels. Zoals die bij de Sint Maartenbrug, waar iedereen via een net in een bungelend bakje moest klimmen, om er vervolgens aan de andere kant weer uit te springen, zo in de plomp. ,,Maar het was natuurlijk ook wel pittig. Vooral bij het zwemmen en het klimmen in de netten."

De Aagtekerkenaar is pas sinds kort bezig met obstacle runs. Voordien liep hij vooral hard. ,,Maar ja, dan train je alleen je benen", zei hij. ,,Ik vind het ook wel belangrijke om aan m'n core stability te werken. Ik zit soms in de bergen in Oostenrijk en Zwitserland en loop dan over smalle randjes, dan is het wel handig als ik de controle houd. In survival- en obstacleruns ben ik nu met heel m'n lichaam bezig."

Sprinters

Voor Mandy Heppener uit Terneuzen was de Zeeuwse obstacle run ook een gelegenheid om zichzelf te testen. Normaal is ze baanatlete. ,,We zijn eigenlijk sprinters", zei ze, terwijl ze wees naar drie vriendinnen met wie ze over de hindernissen was gegaan. ,,Onderweg help je elkaar natuurlijk. En het leuke is: wildvreemden helpen je ook."

 
Elbert Simonse © Johan van der Heijden

De vier, met shirts aan van Dames Team Zeeland, gingen bij hun debuut geen enkele hindernis uit de weg. Dat had wel gekund, maar dan hadden ze bij elke 'weigering' tien burpees moeten doen. Een burpee is een eenvoudige, tamelijk vermoeiende crossfit-oefening. Heppener: ,,We hebben gewoon alles gedaan. Joh, die burpee kunnen we niet eens."

Vast in de modder

Waar de meesten geen haast hadden bij hun rondgang langs de hindernissen, had Remy Vasseur dat wel. De voormalige triatleet uit Vlissingen had bij zijn eerste optreden in een obstacle run zijn zinnen gezet op de overwinning. Hij was er ook dichtbij; hij werd tweede met 34 seconden achterstand op Thomas Poesiat.

,,De eerste acht kilometer liepen we samen", vertelde Vasseur. ,,Maar toen we een autoband door een sloot moesten zeulen, ging het mis. Ik sprong in één keer in het water en kwam meteen helemaal vast te zitten in de modder. Ik krijg mijn schoenen niet meer los. Voor mijn gevoel heb ik er wel drie minuten gestaan. Waarschijnlijk was het niet meer dan een minuut. Maar toch, mijn achterstand was niet meer in te halen. Ik zag hem in de haven nog wel uit dat bakkie springen, maar toen moest ik er nog helemaal in klimmen...."

 

Muziek en Taart

Bron: de Bevelander

 

taart

 

Op zaterdag 8 en zondag 9 september verzorgt de Protestantse Gemeente Wemeldinge haar jaarlijkse startweekend met als thema ‘De kerk, daar zit muziek in!‘ Dit jaar valt de startzaterdag samen met Wemeldingedag en Open Monumentendag.

WEMELDINGE - Op en rond het Dorpsplein is een braderie en op het Kerkplein aan de Kerkweg een ‘Goede Doelenmarkt’ met kraampjes en optredens. Op deze markt worden spullen verkocht voor de Stichting Jayden. Deze stichting zet zich in voor kinderen met neuroblastoom kinderkanker. De organisatie wil de kraampjes van de Goede Doelenmarkt graag vullen met spullen om te verkopen en daarbij hebben ze uw hulp nodig. In het kader van het thema zoeken ze spullen waar nog steeds ‘muziek’ in zit. Denk aan een oude radio, jukebox, platenspeler, grammofoon, lp's, vinylplaten, cd's en dergelijke. Als u nog wat heeft liggen en dit wilt inleveren voor het goede doel dan kan dat bij Dick Steenks in de Pastorie aan de Kerkweg 11. In de Maartenskerk wordt op zaterdag koffie en thee met taart verkocht. Daartoe heeft de startweekendcommissie een bakwedstrijd uitgeschreven: ‘Heel Wemeldinge bakt’. De taarten worden beoordeeld door een jury en er is een leuke prijs te winnen. De taarten worden dan verkocht voor het goede doel. Wie mee wil doen kan zich aanmelden bij Catherine Ruisaard via 06 81 34 13 25 De taarten kunnen 8 september tussen 9.00 en 10.00 uur worden ingeleverd in de Maartenskerk.

€ 10.000,- voor het lot van Flip

Bron PZC
sponsorloop Flip

VLISSINGEN  - De 250 leerlingen van de Louise de Collignyschool in Vlissingen renden vorige week vrijdag zoals ze nog nooit gerend hadden en Puck Kallemein (11) liep voorop. Voor zijn broer Flip (8)  en voor stichting Jayden. Flip, leerling van groep 5, leed aan neuroblastoomkanker.

In oktober vorig jaar eindigde zijn jonge leven. Zijn school droeg het jaarfeest op aan Flip met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor stichting Jayden, die fondsen werft voor onderzoek naar neuroblastoom. Die kanker is kinderen bijna altijd fataal, weet moeder Everdien Kallemein. Zij nam met Puck donderdag een cheque in ontvangst van schooldirecteur Saskia Raats, voor tienduizend euro: bij elkaar gebracht met de sponsorloop, hapjes en drankjes op het schoolplein en de lotenverkoop voor prijzen die ondernemers uit alle hoeken van Vlissingen ter beschikking stelden.

Bellenblaaslied

Leerlingen zongen het bellenblaaslied, dat nog maar een handvol maanden geleden bij Flip's uitvaart te horen was. De school leefde intens mee met hun klasgenoot, vertelt Raats. ,,Flip was geliefd in de klas", weet moeder Everdien. ,,Vooral bij de meiden. Hij had meer vriendinnen dan vrienden. We hadden het altijd over Flip en zijn harem."

Speciaal
Aan het einde van groep twee bleek Flip een tumor in zijn buik te hebben. Een jaar van intensieve chemotherapie volgde. ,,Van groep 3 heeft hij veel gemist. Juf Annet kwam thuis lesgeven. Flip wilde graag leren, maar de klas was te druk en zijn concentratie was kort." Flip kon groep 4 wel helemaal meemaken. Met hulp van zijn klasgenoten haalde hij zijn achterstand in. Maar vorig jaar zomer werd bij een controlescan ontdekt dat zijn longen aangetast waren. In het begin van het schooljaar is Flip nog even in de klas geweest. Toen was dat hem eigenlijk al te veel, zegt Everdien. ,,Maar iedereen vond hem heel speciaal. Als Flip op school was, was het gewoon een feestje."

Racoon zamelt € 2689,37 in.

Tijdens de concerten van Racoon wordt het nummer Don't Give Up The Fight gespeeld, en aandacht gevraagd voor Stichting Jayden. Bij de merchandise staan collectebussen van Stichting Jayden waar de afgelopen een schitterend bedrag van  € 2689,37 in is gedoneerd.
Racoon maar natuurlijk ook alle gulle gevers, hartelijk bedankt !
Ook tijdens de komende concerten zullen de collectebussen aanwezig zijn.

Angelique in actie!

solof angelique

 

Angelique de Block uit Koewacht zet zich al geruime tijd in voor Stichting Jayden.
De afgelopen jaren organiseerde Angelique diverse actvitieiten met als goede doel Stichting Jayden.
 
Onlangs werd in samenwerking met Culineuze een avond georganiseerd met singersongwriter Solof en organiseerde Angelique een high lunch.
Samen brachten deze evenementen € 648,- op voor onderzoek
 
Angelique, Solof en Culineuze bedankt!
 
Wilt u weten wat Angelique allemaal organiseert voor Stiichting Jayden?
Kijkt u dan eens op de facebookpagina "Angelique de Block voor Stichting Jayden''

Team ELDEKA steunt Stichting Jayden (Baltic Sea Circle 2018)

team Eldeka

 

Het Team ELDEKA (Patrick Marcusse en Bart Jalink) gaat zich vol overgave inzetten om zoveel mogelijk donaties op te halen voor het goede doel.

OP 7 juni 2018 zullen Patrick en Bart In een Mini Cooper een route van in totaal 8500km gaan rijden zonder navigatie en snelwegen

Tijdens de challenge hebben de heren 2 doelen; 1 is de finish halen en voldaan hebben aan alle regels, en 2 zoveel mogelijk geld op halen voor het goede doel!!

Wilt u meer informatie of wilt u doneren? Bekijk dan de flyer van team ELDEKA.

Stichting Jayden wenst team Eldeka ontzettend veel succes tijdens dit bijzondere avontuur!

Kerststukken voor Stichting Jayden € 1700,-

KErsstukken2017 1

 

Naast de € 1700,- die Stichting Jayden voor de kerststukken in ontvangst mocht nemen overhandigde Marijke, en haar moeder Hannie ook nog eens € 180,- euro afkomstig van de verkoop van  Zeeuwse babbelaars.

Marijke, Hannie, vrijwilligers en natuurlijk de kopers van de kerststukken, ontzettend bedankt weer voor deze mooie donatie!

Zeeland 96 Schenkt € 3500,- aan Stichting Jayden

Zeeland96duiven

 

Postduivenvereniging Zeeland 96 heeft op 6 en 7 oktober jonge postduiven per opbod verkocht.

De opbrengst hiervan is op 18 november overhandigd tijdens de manifestatie in de Jeughoeve te 's-Heerenhoek.

 Zowel Stichting Jayden, Stichting Bas en Stichting Vakantiehuis Thuredrith mochten ieder een ontzettend mooie cheque van € 3500,- in ontvangst nemen.

Zeeland 96, ontzettend bedankt voor deze schitterende donatie!

 

Kerststukken voor Stichting Jayden

kerstukkenverkoop

Op 7 december staat het kerstfair team weer klaar om de mooiste kerststukken te verkopen voor Stichting Jayden.

Voordat het zover is zal het kerstfairteam dagen van voorbereidingen treffen om op 7 december een ontzettend gezellige verkoop te organiseren.

Heeft u zin om als vrijwilliger mee te helpen? Bent u creatief en maakt u graag kerststukjes of kunt u juist leuk decoreren of kransen maken? Iedereen is welkom! Er is altijd wel iets te doen wat u kunt. U kunt zich opgeven bij: Marijke van Iwaarden 06-46373906. Met ieder uurtje hulp zijn we al blij.

Werk/Knusteldagen en tijden: (Noordeinde 5 in Kloetinge)
11-11 Zaterdag 10:00-16:00 uur
25-11 Zaterdag 10:00-16:00 uur
30-11 Donderdag 13:00-17:00 uur
01-12 Vrijdag 09:00-17:00 uur
02-12 Zaterdag 09:00-17:00 uur
04-12 Maandag 09:00-17:00 uur
05-12 Dinsdag 09:00-14:00 uur
06-12 Woensdag 09:00-17:00 uur
07-12 Donderdag 09:00-20:30 uur (Vanaf 13:00 uur verkoop in de schuur van de kerststukkern en kerstdecoratie)

Hoop tot ziens. En voor koffie en thee wordt gezorgd

Bingo!!!

bingoangelique

 

Angelique de Block, fanatieke vrijwilligster, organiseert diverse evenementen met als goed doel Stichting Jayden.

Na een succesvolle benefietavond, een Italiaanse middag, een kraamverkoop in ziekenhuis de Hondte, was het 28 oktober tijd voor een Bingo in Koewacht.

Ook deze Bingo was weer tot in de puntjes georganiseerd en na een gezellige avond mocht Angelique € 959,10 overhandigen aan Stichting Jayden.

Angelique bedank!

 

 

Dikke cheques postduivenvereniging voor Jayden en de Mikke

duiven

Bron: PZC

 

MIDDELBURG - Postduivenvereniging Zeelandia uit Middelburg vierde zaterdag de opheffing van de vereniging met twee afscheidscadeaus: de clubkas werd geschonken aan twee goede doelen. 

Stichting Jayden, voor kinderen met neuroblastoomkanker, en vogel- en egelopvang De Mikke in Middelburg kregen elk een cheque van 14.000 euro. De postduivenvereniging is gestopt om terugloop in het ledental.

 

Nightrun Goes 2017 € 19.680,-

nightrunlinda2017

 

Met 1000 deelnemers, ruim 70 vrijwilligers en talloze sponsoren heeft de editie van 2017 € 19.680,- opgebracht voor onderzoek!

Iedereen die zijn streentje heeft bijgedragen voor dit geweldige bedrag, BEDANKT!

 NH1816

 

 

Deelnemers Obstacle Run in Goes halen kleine 10.000 euro op in strijd tegen kinderkanker

Datum: 02-09-2017

Bron: PZC

 obstacle2017

GOES - De deelnemers aan de vierde Zeeuwse Obstacle Run in Goes hebben zaterdag bijna 10.000 euro opgebracht voor Stichting Jayden. Het geld is bestemd voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker.

 

In totaal 350 deelnemers, honderd meer dan vorig jaar, legden al hardlopend een parcours van 8 of 12 kilometer af dat vol obstakels lag. Het vergde klimmen en klauteren over onder meer autowrakken en een nat pak was onvermijdelijk. 

Het startschot werd gegeven door René Verhulst, voor wie het zijn allerlaatste officiële handeling als burgemeester van Goes was. Wel blijft hij ook in zijn nieuwe functie als burgemeester van Ede ambassadeur voor Stichting Jayden. 

De deelnemers kregen vooraf een intensieve warming-up, nodig om blessures te voorkomen. Volgens directeur Marco Bobeldijk van mede-organisator Fitland is deze editie extra naar de veiligheid gekeken naar aanleiding van een dodelijk ongeluk tijdens een soortgelijk evenement in Venlo afgelopen juni. Dat gebeurde op een metershoge glijbaan, die in de haven stond. 

Lekker vies worden

,,We hebben onze mensen extra geïnstrueerd", aldus Bobeldijk.  Een glijbaan ontbrak in het Goese parcours, maar deelnemers moesten in de stadshaven wel via een touwladder in een bak die boven het water bungelde klimmen en daar vervolgens weer uitspringen om naar de kademuur te zwemmen. ,,Saai is het niet", zeiden de zussen Tamara en Kim de Ridder, die respectievelijk voor de derde en tweede keer meededen, vooraf al. ,,Lekker vies worden, lekker buiten, het geeft een kick", motiveert Tamara haar deelname. Haar zus kreeg de smaak te pakken nadat ze vorig jaar de plek innam van een zieke collega. ,,Het was zo leuk." Maar het goede doel staat voor beiden voorop, want hun kansen om hoog te eindigen schatten ze niet hoog in. ,,De eerste tien? Eerder de laatste tien", lachen ze.

Dat het evenement elke editie meer deelnemers trekt, komt volgens Bobeldijk doordat het uniek is in Zeeland. ,,We krijgen meer naamsbekendheid en het is gewoon fun."

Bij de 12 kilometer voor mannen eindigde Willem Vermazen op de eerste plaats, bij de vrouwen Evi Gubbels en bij de duo's Kris en Coen Huntink. Bij de 8 kilometer was Dennis Plessius de snelste man, Lydia Kleinjan de beste vrouw en Remco Bruinsma met Frans van de Linden het snelste duo. 

Doorbraak in onderzoek mede dankzij Stichting Jayden

image003

Mede dankzij de financiële steun van Stichting Jayden hebben onderzoekers in Amsterdam een ontdekking gedaan die belangrijk kan zijn voor de behandeling van neuroblastoom kinderkanker.
 

De Neuroblastoom Research Group van het AMC publiceert binnenkort een artikel in het gerenommeerde tijdschrift Nature Genetics. Hierin beschrijven zij dat neuroblastoom niet uit één, maar uit twee celtypen bestaat. De ontdekking is mogelijk baanbrekend voor zowel het neuroblastoom onderzoek als voor de therapeutische toepassing.

Het eerste celtype was jarenlang bekend als neuroblastoomcel. Het nieuw ontdekte celtype, dat tot nu toe onbekend en op scans niet zichtbaar was, is een veel primitievere cel die resistent is tegen chemotherapie. Ook dit nieuwe celtype bevat ‘master-regelsystemen’ die bepalen welke identiteit de cel aanneemt.

 

Wereldwijd

De publicatie heeft grote interesse gewekt bij neuroblastoom-onderzoekers in de hele wereld. “Er is een aantal veelbelovende samenwerkingen met hen aangegaan om het klinische belang zo snel mogelijk verder te onderzoeken. Al met al is dit een fantastische mijlpaal”, zegt prof. dr. Rogier Versteeg van het AMC.

 

Ondersteuning

Het onderzoek zou volgens de wetenschappers niet mogelijk zijn geweest zonder de jarenlange financiële ondersteuning van Villa Joep waarmee de Goese Stichting Jayden samenwerkt. Stichting Jayden droeg 60.000 euro bij aan dit onderzoek.

Stichting Jayden zamelt geld in door het organiseren van (sportieve) evenementen in Goes en omgeving. Zo staan voor dit jaar nog de Zeeuwse Obstaclerun op 2 september en de Nightrun in Goes op 27 oktober. Ook heeft de band Racoon als ambassadeur veel geld bij elkaar gebracht met hun Racoon and Friends-concerten op de Grote Markt in Goes. 

 

Vrijwilligers

De afgelopen jaren is in Goes in totaal bijna 860.000 euro ingezameld voor het gevecht tegen neuroblastoom kinderkanker. Stichting Jayden wil de genezingskans voor kinderen met de slopende ziekte verhogen, de kwaliteit van de behandelingen verbeteren, de bijwerkingen verminderen en de pijnbestrijding verhogen.

Stichting Jayden wordt volledig gerund door vrijwilligers en heeft een antistrijkstokbeleid. 

100% van alle donaties gaat rechtstreeks naar onderzoek!

Onderzoeksnieuws Villa Joep

facebook Twitter